sunnuntai 15. syyskuuta 2013

Alkusyksyn kuulumisia

Pihakoira :-)
Kesä alkaa vaihtua syksyyn. Säät ovat suosineet, tähän asti päivälämpötilat ovat olleet kahdenkympin tienoilla ja sadetta harvoin nähty. On ollut todella mukavaa ja varmasti sää on vaikuttanut paljon ulkoilumääriin. Lisäksi Ari on edelleen päivät kotona, joten Sagalla on ollut luksuselämää, kun ei ole tarvinnut olla paljoakaan yksin. Koulujen alettua minun piti tietysti palata töihin, sitä ennen lyhyen opiskelujaksoni aikana Saga sai viettää elokuun alkua mökillä Hukan ja Uunon - ja Tikin kanssa (tai oikeastaan aika lailla vanhempieni kanssa, sillä naapurin Sirillä oli juoksut ja meidän pojat päivystivät naapurin pihalla ja Saga oli yksin mökillä..siis ihmisten kanssa). Koulujen alku aikaisti aamuheräämksiä, mutta Saga tottui nopeasti taas ryhtmiin. Koulujen alku tarkoitti toki myös sitä, että Saga pääsi mukaan Suomenlinnaan, kun olin siellä oppilaitten kanssa tutkimassa vettä. Ja ensi viikolla Saga pääsee mukaan 9-lk suoretkelle - sielläkin Saga on ollut jo monesti mukana :-)

Saga meets Pöly
Arjen ohella ollaan käyty pihistreffeillä (Lauttasaaressa - Saga vaan kyhjötti mun jaloissa), Vilin kanssa ulkoilemassa, mökillä välillä viikonloppuisin - ja oli meillä pihajuhlatkin, jossa pihakoira pääsi vahtimaan ettei kukaan ulkopuolinen tullut pihallemme :-) Ja olemme tutustuneet kolleegani hieman alle 5kk vanhaan Pöly-koiraan (Bedlingtonin terrieri), joka itse asiassa on nyt täällä meillä viikonloppuhoidossa kolleegani viettäessä omia häitään. Tutustutimme koirat toisiinsa viikko sitten ja kun Saga suhtautui pikku-Pölyyn oikein nätisti, sai Pöly hoitopaikan täältä. Hyvin on mennyt, Saga suhtautuu Pölyyn tosi nätisti ja kutsuu leikkiinkin. Välillä Saga tosin näyttää vähän väsähtäneeltä Pölyn sählätessä - Pöly nimittäin koko ajan pureskelisi jotain ja liikkuu koko ajan sinne missä minä tai Saga..mutta siis varmasti molemmille mukava (ja väsyttävä) viikonloppu: Eilen ulkoiltiin reilusti yli 3h (aamulla puoli tuntia, sitten syötiin ja vähän huilitiiin, sitten alakerran Sini tuli leikittämään - kävi muuten jo pe-illallakin :-)) ja sitten kahden tunnin kävelylle toisen kolleegani ja hänen lasten kanssa!!! - ja sitten ei illalla paria ulkoilua enempää juuri jaksettukaan. Tänään ollaan ulkoiltu aamulla vajaa tunti ja puoliltapäivin reilu tunti - käytiin koirapuistossakin (Pölyn eka kerta, oli kuin kotonaan!).. Nyt odotellaan Pölyn noutajia, Pöly jyrsii skumppapullon korkkia... Ja perjantainakin touhuttiin siis vaikka mitä, Ari oli silloin kotona ja esim, opetti Pölyn antamaan tassua... Rehellisesti täytyy sanoa, että Sagan kanssa on kyllä aika helppoa... vaikka onhan tuommoinen höselö pentu tavallaan niin ihana
--> :-) -->
Mutta semmoista meille siis kuuluu. Mukavaa arkea. Kaikki hyvin ja Saga on ihan mahtava koira!! 

Kuvia on taas paljon-niillä välittykööt taas tekemisemme ja hauskimmat hetkemme :-)
Mukavaa syksyn alkua!! 

Ihanat pihikset - äiti ja poika :-)

Koirajono laiturilla
Saga aikoo hyökätä Hukan kimppuun..


Ari kouluttaa

Ihana rivi ihania koiria syömäpuuhissa :-)




















Anne ja Saga aitassa nukkumaanmenossa
- lähettettiin kuvaviesti Arille :-)

Vähän väsynyt Tikki...
Saga ja Ari juoksulenkillä (minä poljen pyörällä vieressä.
Ari harjoittelee Lauttasaari-juoksuun, oltiin sitten siellä
Sagan kanssa kannustamassa!!



















Saga ja Vili tutkimusretkellä Lauttasaaren rannalla
Pihakoira pihajuhlissa

Kemisti-koira
Suomenlinnassa
Saga huilii oppilaiden
ahertaessa :-)


Saga ja Pöly Sinin kimpussa - kaikilla oli huippukivaa!!

Saga ja Pöly Koiriksessa
Saga kutsuu Pölyä leikkiin













Ja vielä pari videopätkää:

 Sagan mielestä ehkä parasta ulkoilua

Tääkin on kivaa vaikkei pallo lennä yhtä pitkälle..

Postinhakureissuilla pihikset peuhaavat ..aina :-)

Saga ja Pöly nuuskimassa Myllykalliolla


6 kommenttia:

 1. Tekeeköhän ikä sen, että koira ei enää viitsi leikkiä pentujen kanssa vai liekö se persoonallinen ominaisuus? Meillä Viggo on kova leikittämään siskoni mäyräkoiran pentua, mutta Kåre nuuhkii naperon lähikotaisin ja siirtyy sitten mieluusti muihin hommiin. Kotona se kyllä rallittelee välillä Viggon kanssa.

  Useamman koiran laumaa on niin hauska seurata ja yrittää oppia jotain niiden keskinäisitä suhteista. Siihen ei väsy koskaan :)

  Mukavaa syksyn alkue teille kaikille sinne!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Saga on todella vaikoiva sen suhteen kenen kanssa leikkii. Uuno on kiva ja leikkivät/painivat, Tikki joka on nuorempi Uunoa ei voisi vähempää kiinnostaa; Saga ei noteeraa Tikkiä ollenkaan ja Tikki pelkää Sagaa ihan hulluna - kiertää kaukaa. Tai muuten - viimeeksi Saga kerran kutsui postinhakureissulla Tikkiä leikkiin... mut se siis eka ja ainut kerta.

   Pölyyn Saga suhtautuu hyvin. Ei sisällä leiki yhtään, mutta seurailee ja tarkailee, vähän arvokkaana vanhempana mulle vietittää et toi on rasittava ja aika hölmö. Mutta ulkona Saga kutsuu Pölyä leikkiin ja vähän juoksentelivatkin. Sagan leikkiinkutsu on hyökkäys, johon liittyy murinaa - kaikki ei sitä heti tajua leikiksi ja Pölykin vähän säikähti sitä. Mutta tajusi sitten sen olevan leikkiä.

   Vili ei pitkään tajunnut Sagan leikkiinkutsua, mutta nykyisin tajuaa. Eivät pihalla tai puistossa leiki oikeastaan mutta jos ollaan kävelyllä niin Saga välillä hyökkäilee ja Vili reagoi leikkien.

   Mutta tosi harvoin Saga siis leikkii.
   Käydään välillä koirapuistossa ja vaikka siellä ois pentuja, tiskin Saga leikkii. Ihan joskus pihistapaamisissa on leikkinyt pentujen/muoden pihisten kanssa. Yleensä ei. Paljon riippuu hormooneistakin - tää aika valeraskauden jälkeen ennen seuraavia juoksuja (onneks Sagalla on pitkä juoksujen väli!) on leikkisin aika. En tiedä vaikuttaisko leikkaaminen tähän, edelleenkin leikkimisintoa vähentäen..sitä pelkään, siksi ei vielä ainakaan leikata mutta ens kerralla pysäytetään kyllä valeraskaus lääkkeillä.

   Juu, koiralaumaa on mahtava seurata- ei tarvii muuta viihdettä :-)

   Poista
  2. Kåren leikkiinkutsu Viggolle on myös tuollainen hurja! Muristen täyttä vauhtia suoraan kohti. Viggo ei ole siitä millänsäkään, vaan lähtee mieluusti mukaan :)

   Poista
 2. Meiltäkin toivotellaan ihanaa alkanutta syksyä!

  VastaaPoista
 3. Oikein mukavaa syksyä teille, aivan ihania pihisjuttuja teillä on ollut. :)

  VastaaPoista