tiistai 19. huhtikuuta 2011

Juoksut ja Vili

Sagan kolmannet juoksut alkoivat vihdoin torstaina 14.4. (tai illalla 13.4.), eli Sagan ollessa 2v2päivää. 8,5 kk edellisistä juoksuista. Muutama tippa verta näkyi lattialla myöhään illalla. Päivällä Saga oli ollut Arin mukana Lappeenrannassa ja kuulemma Hukka oli ollut aika innokas Sagan takapään nuuskija - eikä siis ihme! :-)
Saga metsästää hiirtä.
Nyt ollaan ulkoiltu hihnalenkkejä ja välillä, kun muita ei ole lähistöllä,  hieman vapaanakin :-) Onneksi meillä on monia ihania paikkoja lähietäisyydellä, jossa juoksuisenkin nartun voi päästää vapaaksi, kun muita koiria ei juuri koskaan näy missään. Ja jos näkyy, Saga on kyllä niin tottelevainen, että saan Sagan ajoissa kiinni.





Vili nuuskii Saga
Eilen Sagalla oli mukava päivä, kun ensin aamulla ulkoilimme ainakin tunnin ihanassa aurinkoisessa kevätsäässä, iltapäivällä tapasimme 8-viikkoisen Vili-pihakoiran ja tästä tapaamisesta lähdimme suoraan Arin ratsastustunnille, jossa kiersimme Sagan kanssa Arin tunnin aikana reilun tunnin Husön metsäpolulla. Illalla ulkoilimme vielä hetken, kun Arin jääkiekon katsominen (HIFK:n vika peli - voittivat SM-mestaruuden) kävi liikaa sekä minun että Sagan hermoille. 

Vili oli kyllä ihana :-) Voiko olla mahdollista, että 8-viikkoinen uros ymmärtää nartun juokuista, että se pitäisi astua?? Sillä Vili ihan oikeasti kävi nylkyttämään Sagaa. Se oli todella huvittavan näköistä. Toisaalta Vili yritti löytää Sagalta nisää, josta imeä maitoa. Varmaan oli pienen pojan pää aika sekaisin. Ja sekaisin taisi olla tapaamisemme jälkeen myös Vilin perheeseen kuuluvan Loren (labbis) pää, kun haisti Sagan Vilistä (pari tippaa verta turkissa). Vaikka Lore onkin leikattu uros. 

Oli ihana tavata Vili ja tulemme tapaamaan useinkin, kun he asuvat muutaman sadan metrin päässä meistä. Ja Saga siis innoitti heitä valitsemaan Pihakoiran Loren kaveriksi :-)

Pääsiäisenä aiomme piipahtaa mökillä Sagan juoksuista huolimatta. Hukka on siellä myös, mutta kokeilumielessä Hukka sai perjantaina kemiallisen kastraatio-piikin. Äitini kun on joskus miettinyt Hukan leikkauttamista, mutta ei ole raaskinut. Hukka nimittäin haukkuu ja uhoaa muille uroksille aika lailla. Toki syynä piikkiin oli hieman (ja vähän enemmänkin) itsekkyyskin, kun kaikki haluaisimme tavata toisemme mökillä ja Sagan juoksut ovat hieman esteenä. Varovaisia meidän tulee kuitenkin olla, sillä rokoite ei ole 100% varma. Onneksi Sagan tärppipäivien pitäisi olla vasta pääsiäisen jälkeen, mutta niistäkään ei ole ihan varmuutta. Eli olemme valmiit pikalähtöön, jos tilanne yhtään sitä vaatii. Mutta toivottavasti koirien yhteiselo sujuu ilman, että olemme koko ajan varuillamme. Viimeeksi olimme Sagan juoksujen alkupäivinä mökillä ja silloin Hukka oli vain hetken vähän kiinnostunut Sagan tuoksusta ja sitten ikäänkuin unohti asian. Ja nyt Hulkan ei siis pitäisi välttämättä reagoida juuri ollenkaan Sagan juoksuihin, jos piikki toimi. Piikki on siis väliaiakainen, vaikutus kestää noin kuukauden. Toivottavasti pikki toimii!!! (ja Jaana on siis tietoinen tilanteesta ja antanut mökkeilylle hyväksyntänsä)

Mukavaa pääsiäistä!

ps. Kävimme äsken eläinlääkärissä, kun Saga on aivastellut pari päivää ja korisi yöllä. Kuulosti siltä, että olisi vilustunut/nenä tukossa. No, käytin Sagan lääkärissä myös meitä mietityttäneen välillä esiintyvän suulöyhkän takia. Sai lääkeet nenapunkkiin. Hampaissa on todella vähän hammaskiveä, haju ei siis johdu siitä.  Lääkäri epäili pientä tulehdusta (anaalirauhaset tyhjennettin) tai yksinkertaisesti sitä, että jotkut ruuat aiheuttavat hajua. Oli sitä mieltä, että ei huolta ja jatkamme samalla ruokavaliolla, ehkä piimää tai maitohappobakteereja ruokaan välillä lisäten. Sitä en tajunnut kysyä, käykö koitille ihmisten maitohappobakteerit..... mutta kaikki siis hyvin. Ainoastaan lompakko ei käynnistä tykännyt.
Parvekekausi avattu! Saga odottaa makkaroita :-)

Saga ja Vili

Vili nöyristelee Sagaa

Saga ja Vili tutustuvat

Väsynyt Saga

Väsyttää!!!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti