lauantai 23. heinäkuuta 2011

Kesäpuuhastelua ja näyttely 23.7.11

Tuomari arvostelee
Ari kuuntelee lausuntoa













Tänään kävimme jahtaamassa kolmatta SERTiä Tuomarinkartanossa, mutta valitettavasti Saga ei ollut tänään tuomarin suosikki. Saga pärjäsi kyllä todella hienosti, saaden ERIn ja VARA-SERTin, mutta kaksi muuta Erinomaista narttua olivat tuomarin mielestä Sagaamme parempia.  Tuomarin lausunto oli varsin mairitteleva (alla käännös), mutta näin tällä kertaa. Kaikki kolme hyvää narttua ja kaikki muutkin pihakoirat (14) olivat hienoja tyyppejä. Ihana ja upea Saga silti on.. ja meidän mielestä maailman paras pihakoira :-)

Kesä on edennyt jo heinäkuun loppupuoleen. Kesä on mennyt nopeasti ja lämmintä on ollut. Kesäkuun puolivälistä Saga vietti kolmisen viikkoa mökillä meidän lomaillessa Italiassa. Sagalla ja Hukalla oli oikein mukavaa, kuten aina. Ja mamma ja pappa huolehtivat Sagasta parhaalla mahdollisella tavalla. Ja mikäs pihakoiran on ollessa mökillä - pihakoiralla on silloin kunnon koiranpäivät :-)

Matkalta palattuamme tulimme parin päivän mökkeilyn jälkeen kaupunkiin. Saga oli innoissaan myös kotiinpaluusta - olihan kaupungissa taas erilaista ja kavereita nähtävänä (ja nuuskittavana). Coco tulikin meille heti yökylään. Syynäkö päällä oleva valeraskaus vai kaipuu rauhaan mökiltäpalun jälkeen saga hieman kurmootti Cocoliusta ja esti Cocolta pääsyn Fatboylle?? Mutta muuten koirilla oli superkivaa keskenään. 

Muutaman päivän kotonaolon jälkeen Sagaa taas riepoteltiin. Me lähdimme purjehtimaan ja Saga pääsi hoitoon kolleegalleni Anna-Gretalle (joka oli pyytänyt jo keväällä, jospa saisi Sagan joskus hoitoon). A-G järjesti Sagalle kaikenlaista kivaa puuhaa, he mm. kävivät bussilla Haagassa ja metrolla Hakaniemessä. ja A-G syötti Sagalle paljon kaikenlaisia herkkuja, kun papanat eivät Sagalle oikein maistuneet :-) Sagalla oli niin mukavaa, että S hetken näytti jopa empivän, että pitäisikö lähteä ollenkaan meidän mukaan, kun kävimme Sagaa noutamassa takaisin kotiin.....

Sitten taas olimme pari päivää kotosalla. Vietimme Sagan kanssa paljon aikaa puistossa ja kävelimme Lauttasaaren rannoilla. Sisällä Saga jaksoi loputtomiin leikkiä Hilariuksella ja Onnilla. 

 Sitten taas mökille. Mustikat olivat jo kypsyneet, joten kävimme kahtena päivänä mustikkametsässä. Toisena päivänä Ari kartoitti maastoa Hukan ja Sagan kanssa minun kerätessä marjoja, toisena päivänä vanhempanikin olivat mukana.  Ja lisäksi kävin joka aamu koirien kanssa keräämässä aamumarjat (mustikoita, vadelmia ja metsämansikoita) aamujogurtin joukkoon. 


Ja taas kotiin. Koukkasimme matkalla Lappeenrannan kautta ja saimme kyytiin ystäväni Annun ja hänen 8-v Vilma-koiransa (piensnautseri). Saga ja Vilma eivät olleet ennen tavanneet (Vilma päätyi Annulle hänen äidiltään) ja koiruutukset tutustuivat ensin parkkipaikalla. Sitten tutustuminen jatkui autossa ja meillä. Vilma-parka pelkäsi Sagaa, joka saneli säännöt meillä olemiseen. Vilma joutui väistelemään Sagaa ja Vilmalla ei ollut asiaa Sagan petiin, mutta muuten ihan mukavasti koiruutukset kuitenkin viihtyivät yhdessä kolmisen päivää. Saga ei oikeastaan pahemmin noteerannut Vilmaa sisällä, mutta Vilma kartteli Sagaa. Ulkona oloeminen sujui mukavammin, vaikka Vilma ei lämmennytkään Sagan leikkiinkutsuihin. Annu kävi välillä risteilyllä ja silloin minä olin Vilman luottohenkilö. Tällöin me kuitenkin jopa nukuttiin kolmistaan samalla patjalla (Annun pedissä) koiruutukset vierekkäin :-)

Ja nyt oli näyttelyviikonloppu. Lomaa on vielä kolme viikkoa jäljellä. Pääasiassa olemme varmaankin kotosalla, mutta käymme ainakin kerran vielä mökillä. Serkkuni tulee sinne perheineen ja heidän mukanaan myös 1,5v-Indy-schäfer, joka on Sagalle tuttu viime kesästä. Viime kesänä Indy oli vielä pieni pentu ja alistui siksi Sagalle ja Hukalle. Nyt Indyllä on kokoa ja ikää lisää..mitenkähän nyt?? No, todennäköisesti Hukka alistaa Indyn ja kutsuu Sagan kurmotukseen mukaan niin että pomotusjärjestys määräytyy sen mukaan.. saa nähdä :-)

Mukavaa loppukesää kaikille!

Tuomariarvostelu (Eukanuba 23.7.2011, Kitty Sjong, Tanska): 
Good hedd + expression, correct bite, good pigmentation, correct placed dark eyes, good earset, strong neck+topline, correct tailset, good substence in body, correct bones+feets. very strong in the rear. Moves well , correct coat + colour.

Saga iskän pedissä
Iskä ja Saga

Vilma ja Saga ulkona
Saga tarkkailee - Onni vieressä


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti