keskiviikko 10. lokakuuta 2012

Pentumasu kasvaa.. ja muita kuulumisia



Smile :-)
Vähän yli viisi viikkoa astututuksesta. Reilu kolme viikkoa jäljellä.. aika kiitää ja masu kasvaa. Pari päivää sitten Sagan masu plumpsahti selkeästi niin, että tiineys näkyy. Nisät kasvavat ja tummentuvat. Nyt neiti (vai pitäisikö sanoa rouva??) vaikuttaa varsin tukevalta tapaukselta :-) 

Ollaan ulkoiltu lähes normaalisti neljästi päivässä, mutta välillä huomaa että Saga haluasi vain takasin kotiin löhöilemään. Aamulla ja iltapäivä/alkuiltalenkillä Saga on pirteä ja touhottaa, mutta matka ei etene ihan entiseen malliin, kun pitää nuuskia ihan joka paikkaa. Ja välillä ihmisten valitsema reitti ei miellytä, silloin Saga vetää liinat kiinni ja töröttää paikallaan. Välillä taivutaan tahtoon, välillä ei. Muiden koirien luo pääsääntöisesti. Välillä muut koirat eivät kiinnosta tippaakaan. Pikkulapsista Saga on todella innoissaan! 
Usein olemme tavanneet käyttää Sagaa ulkona vielä toistamiseen illan aikana, mutta nämä lenkit ovat nyt tupanneet jäämän aika lyhkäsiksi Sagan toiveesta. Sitten juuri ennen nukkumaanmenoa käydään vielä iltapissillä; ennen puiston reunassa, nyt kuulemma pääsääntöisesti pihanurmikolla. 

Ai vieläkö pitää poseerata?

Kotona Saga vielä välillä leikkii, mitta ei todellakaan samassa määrin kuin ennen tai ainakaan yhtä vauhdikkaasti. Kauhean paljon pitää rapsuttaa ja silittää ja saada huomiota  - ihana halihoitokoira :-)

Rapsuta..jooko!!
Ruokailu on vähän ongelmallista. Paljon pitäisi syödä, jotta pennut kehittyvät, mutta Sagalla on nyt edelleen joku suuri ongelma syömisen suhteen: Kulhossa oleviin papanoihin S ei ole koskenut moneen viikkoon ja jonkin aikaa sitten keksin, että syötän Sagaa ulkoillessamme (kuten kerroin aiemminkin). Näin namien korvikkeena saan noin desin-kaksi papanoita upotettua Sagan suuhun. Eli kävelemme ja syötän samalla muutaman metrin välein koiraa :-) Pentupapanoihin siirryttiin jo pari viikkoa sitten, joten papanoissa on onneksi normaalia enemmän energiaa ja tarpeellisia hivenaineita. Kun energiaa on saatava, olemme taipuneet ja Saga saa paljon normaalia enemmän lihaa/kanaa - nekin pitää pääsääntöisesti antaa kädestä. Tämä tapa ei ole millään tavalla suositeltavaa, mutta hätä keinot keksii.

Kylppärissä on pussi Chicken chipsejä..
niitä saa mm. hampaiden pesun ja tassujen pyyhkimisen jälkeen..
mut voisi niitä saada muulloinkin, ne maistuu aina!!

Varsin mielenkiintoista tämä tiineen nartun vaiheiden seuraaminen :-)


ps. Jaana on ihana, kun jaksaa jatkuvasti vastata kaikenlaisiin kysymyksiini!
pps. Joikun perheessä oltiin kuulemma oltu superiloisia ultrakuulumisista!

1 kommentti:

  1. Tuo pentumahan "plumpsahtaminen" on hauska juttu. Ensin koira näyttää ihan normaalille ja seuraavana aamuna sillä on vauvamassu :)

    Tsemppiä Sagalle loppuodotukseen, varsinkin syömisen suhteen!

    Mä olen vähän kade tuosta Joikusta, ihastuin siihen jo monta vuotta sitten, mutta harmillisesti se on liian läheistä sukua Armille, muuten olisin ihan varmasti yrittänyt vikitellä sitä =D

    VastaaPoista