perjantai 4. tammikuuta 2013

Joulu 2012 ja Uusivuosi


Omatekoinen nisäsuojaviritelmä :-)
Saga oli iloinen päästyään kotiin jouluatonaattona. Heti ensialkuun Saga tutki kaikki paikat ja etsi lelunsa :-) Ulkoilimme (Sagan toiveesta - ja Jaanan käskystä (jotta nisät eivät paleltuneet)) vain pienen pieniä pyrähdyksiä, jotta Saga sai tehtyä tarpeensa. Sisällä sitten leikittiin sitäkin enemmän - ja koira muka rauhottuu saatuaan pennut... ei ainakaan meidän Saga (tavallaan onneksi..) !! :-D

Joulukoira :-)

Jouluaattoksi lähdimme Arin vanhempien luo Nummelaan. Siellä Saga sai paljon huomiota - ja leikkiseuraa Arin veljenpojista. Hienosti Saga avasi itse kaikki pakettinsa - ja auttoi myös muita namipalkalla avaamaan paketteja :-)

Hukka ja saga lahjojen kimpussa
Joulupäivänä jatkoimme joulunviettoon Lappeenrantaan. Hukka ja Untti olivat innoissaan Sagan tulosta. Erityisesti Uno, joka havitteli Sagan vieläkin varsin turpeita nisiä, mutta Saga ei enää suostunut imettämään ja teki sen erittäin selväksi! Ruokailun jälkeen avattiin taas paketteja. Saga ja Hukka hoitivat hienosti omat lahjansa, Untti ei vielä tajunnut lahjojen avaamisesta mitään.. mutta oli innolla mukana ja nahisteli välillä Sagan kanssa tai kerjäsi Hukan huomiota. Ikävä kyllä Hukka enimmäkseen lähti pois, kun Uno tuli paikalle, mutta väillä jäi jopa viereen olemaan :-)

Saga hoitaa Unoa
Pari päivää vietettiin Lappeenrannassa ja lähinnä katsottin ja naureskeltiin koiruutuksien touhuille. Saga ja Uno painivat ihan kunnolla useita kertoja päivässä, ihanaa leikkiä! Ja vetoleikkejäkin he leikkivät. Uno on kyllä rohkea tapaus!!! Välillä Untti livisti karkuun sohvan alle, jonne Saga ei mahdu--ja lällätteli sieltä :-) Hukka arvokkaana vanhana herrana lähinnä kauempaa katseli hullujen touhua, välillä osallistui erotuomarina (tuijotuskin toimii, ei tarvitse edes ärähtää!!) hurjaan menoon äidin ja pojan välillä. Iltaisin Saga välillä hetkeksi myöntyi Unon toiveeseen ja antoi hetken lutkuttaa nisää. Oi hupaisaa :-) 
Saga Unoa paossa
- Untti ei pysty vielä
hyppäämään sänkyyn!!

Saga ja Uno
Oli hämmästyttävää huomata, kuinka nopesti pieni koiranpentu oppii tapoja muita koiria seuraamalla - ja toki ihmisiäkin. Jo parin päivän jälkeen Untti tajusi ulko-oven, josta mennään ulos pissille. Eilen juttelin äitini kanssa ja nyt Uno kuulemma menee istumaan oven eteen hädän yllättäessä. Ehkä 90% pisseistä ja 95% kakoista tulee jo alle 9-viikkoiselta Unolta ulos!!! Toki äitini tai isäni kantaa/houluttelee Unon ulos aina nukkumisen tai syömisen tai kunnon riehumisen jälkeen, mutta siis itsekin Untti osaa jo pyytää ulos!!! Ja Hukka sopeutuu koko ajan enemmän Unon läsnäoloon - nyt he jo kuulemma välillä lepäilevät ihan vieri vieressä. Ja Hukka jättää muutaman murusen ruuastaan Unon nuoltavaksi - näin Hukka on tehnyt lähes aina Sagallekin! Ja Hukka vahtii Unoa koko ajan katseellaan... ihana parivaljakko heistä tulee :-)

Palasimme sitten kotiin ja siihenkin sekä Saga että toisaalla Uno (ja Hukka) mukautuivat mutisematta. Edelleen lenkit olivat aika lyhkäsiä, mutta jo sentään korttelia kierrettiin. Ja sisällä leikittiin :-) Nisät pienenivät päivä päivältä. 

Uudenvuodn aattona suuntasimme ystäviemme mökille Porkkalaan. Siellä Sagan seurana oli 8 aikuisen lisäksi 5 alle kouluikäistä lasta (ja iso koira - Memo ei juurikaan Sagasta piitannut eikä Saga Memosta). Lapset leikittivät Sagaa ihan läkähdykseen asti koko illan Sagan joululahjaleluilla (vinkuva pehmo-Joulupukki ja ääntelvä AngryBirds-pallero). Sekä lapsilla että Sagalla oli superkivaa!!! Porkkalassa ei paljon ilotulitteet kuuluneet, mutta meidän räjäyttämät pari paukkua saivat kuitenkin hetken läähätyksen aikaisiksi. Se oli pientä verrattuna lääkittyyn Memoon, joka lääkkeistä huolimatta tärisi ja läähätti ja pissasi jopa kodinhoitohuoneeseen :-(
Seuraavana aamuna Saga sai vielä hetken nauttia leikittäjistä ennen kotiinpaluuta. Sitten kaikki vaan lähinnä pötkötettin loppupäivä :-)

Saga ja Sagan Fatboy-pesä

Uudenvuoden myötä säät lauhtuivat ja lenkimme pitenivät. Eilen sitten aamulla (tai lähempänä puolta päivää - olen sairaslomalla tai vielä joululomalla..mutta ollaan herätty vasta joskus 10-11..) käytiin Sagan kanssa vesitorninmäellä ja päästin Sagan vapaana siellä lumessa kirmaaman.  Oli niin onnellinen
Illansuussa sovin meille treffit Vilin (siis Tarjan) kanssa ja kierrettiin reilu tunti Lauttasaaren rantoja pitkin niin, että Saga ja Vili juoksivat vapaina. Sagasta näki että nautti ihan täysillä. Lenkki päättyi koirapuistoon, josta Ari haki meidät (minä en enää jaksanut kävellä - minä olen nyt enemmän toipilas kuin Saga). Loppuillan Saga oli IHAN poikki..mutta hymyili :-)

Saga ja Vili
Tänään taas aamupäivällä ulkoiltiin pitkään ja kenties illalla treffataan taas Vili ja Tarja...ja välillä otetaan päiväunet Fatboylla :-)

Oikein ihanaa uutta vuotta kaikille!!!
 

Saga avaa omat joululahjansa

Saga ja Untti jouluna 2012


Saga ja Uno leikkivät vetoleikkiä - ja Hukka katselee tilannetta kauempaa :-)

Uno näkee unta :-)


7 kommenttia:

  1. Teillähän menee hienosti Unon sisäsiisteyden kanssa! Meillä on Pulmun kanssa (8-viikkoinen pihispentu) vielä vähän matkaa tuohon... :)

    VastaaPoista
  2. Terveiset Torkkelinmäeltä Unon veljeltä Konstilta (Ypperligt Ydun). Täällä ei sisäsiisteys ihan vielä suju noin mallikkaasti, meinaa ulkona unohtua pissa-asiat. Mutta on aika reipas kaveri tämäkin!

    - Annukka

    VastaaPoista
  3. Ihanaa kuulla Unon veljestä Konstista..ja toki myös Pulmusta (jonka blogia olenkin jo lukenut!)!!! :-)

    Käytiin viikonloppuna taas Unttia katsomassa, parit kakat tuli yöllä sisälle (mutta hienosti paperille!) - pissit taitaa tulla aika hyvin vaan ulos!
    Pitääkin päivittää kuvia ja tekstiä viikonlopusta joku päivä :-)

    Toivottavasti nähdään joskus jossain yhteydessä..tai nähdään ainakin kuvia!!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, olen ilmoittanut Konstin Lauttasaareen Rakkaiden haukkujen pentukurssille, joka alkaa tammikuun lopussa. Voidaan joskus treffata sen yhteydessä vaikka, ja muutenkin kun Helsingissä ollaan kuitenkin. Kysy Jaanalta mun yhteystiedot!

      Annukka

      Poista
  4. Nähdään ihmeessä, kun tulette Lauttasaareen - tai muulloin, olisi todella kiva!! Pyydän Jaanalta yhteystietosi!

    VastaaPoista
  5. Blogiasi on ilo seurata kaikkine ihanine kuvineen, videoineen ja tarinoineen! Blogisi ja sinä ansaitsettekin pienen tunnustuksen:
    http://pihakoirapulmu.blogspot.fi/2013/01/new-blog-love.html

    VastaaPoista
  6. Kiitos tunnustuksesta!!!

    Pulmun blogia seurailen myös...kuten monia muitakin pihakoirablogeja. Pihakoirat ovat kaikki niin ihania ♥

    VastaaPoista