tiistai 19. tammikuuta 2010

Ekat juoksut

Ekat veritipat tippuivat olohuoneen valkoiselle matolle torstai-iltana 14.1.2010 (muutama tunti edellisestä kirjoituksesta) Saganaattorin ollessa 9kk ja 2 päivää vanha. Pöksyt oli ostettu jo kuukausia sitten ja hämillään Saga alistui laittamaan mustat pikkuhousut jalkaan. Poloinen oli muutenkin ihan hämillään....... :-(

Nyt juoksuja on kestänyt viitisen päivää. Juoksuken alusta tähän päivään S ei tuntunut kiinnittävän erityishuomiota poikakoiriin, mutta tänään on ollut havaittavissa muutosta käytöksessä tämän suhteen - S aistii urokset jo kaukaa ja luokse olisi päästävä!!! Eli pissien erittäin tehokas nuuskiminen ei enää riitä. Tänään on myös merkkailtu edellispäiviä enemmän (merkkailu väheni mielestäni muutamana alkupäivänä verrattuna muutamiin päiviin ennen juoksujen alkua). Ja "pimpsa" alkaa olla aika hurjan turpea: turposi merkittävästi päivä ennen ekoja veritippoja ja mielestäni nyt on taas turvonnut lisää. Merkitseekö tärppipäivien lähestymistä??????

Ihmeellistä aikaa. En tiedä, osaako S olla hämillään, kun emme enää käy koirapuistossa ja kierrämme kaukaa lähes kaikki koirat. Monet urokset kuulemma ovat jo muutaman päivän ulisseet Sagan ollessa lähietäisyydellä. 


Ennakkoon mietimme, kuinka radikaalisti Saganaattorin käyttäytyminen muuttuu, mutta emme ole havainneet juurikaan muuta (nuuskimisen ja merkkailun lisäksi) kuin pientä uneliaisuutta ja erityistä hellyyden kaipuuta. Saga kyhnää jaloissamme koko ajan ja nauttii suunnattomasti päästessään jomman kumman syliin tai vatsan päälle nukkumaan :-) Ihan normaaliin tapaan S on ollut työpäivät kotona ja poksutkin ovat pysyneet yllättävän hyvin jalassa tätä päivää lukuunottamatta - S oli keplotellut poksut pois jalastaan ja repinyt paperin sieltä sisältä silpuksi. Tippaakaan verta ei ole näkynyt missään, vaikka sekä makuuhuoneen että olohuoneen pedit sekä olohuoneen matto ovat valkoisia.... eli siisti tyttö!!! S puhdistaa kyllä itseään koko ajan, jos vain pääsee käsiksi kriittiselle alueelle.... Ja useat koirat kuulemma alkavat ruikkia sisälle tai vonkuvat normaalia useammin ulos  juoksujen aikaan - tätä meillä ei ole onneksi tapahtunut. Muutenkin siis varsin normaalisti olemme oleskelleet.



Ostin Sagalle valmiiksi odottamaan aikuisruokaakin penturuuan sijaan - siirrymme siihen vähitellen, kun penturuoka alkaa loppua. Pikkuneiti on jo iso tyttö ja sukukypsä narttu - nopeasti se aika menee!!!!!! :-(

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti