maanantai 23. elokuuta 2010

Kyläilujä ja arkeen totuttelua juoksujen keskellä

Muutaman päivän päästä tulee täyteen neljä viikkoa toisten juoksujen alkamisesta. Aika on mennyt nopeasti ja juoksuista selviydyttiin varsin kivuttomasti. Saga on ollut iloinen ja pirteä oma itsensä lisättynä pienellä annoksella hellyydenkaipuuta :-) 

Vuotoa kesti reilun viikon. Pöksyjä emme pitäneet kertaakaan, muutaman kerran sain pyyhkiä muutaman punaisen tipan lattialta tai Sagan pedistä. Muuten neiti huolehti itse omasta puhtaudestaan. Urokset eivät liiemmin tarjoutuneet tyrkylle eikä Saga missään vaiheessa mitenkään liian innokkaana tarjonnut itseäkään. Eli emme joutuneet tukaliin tilanteisiin ulkoilureissuillamme.

Reilu viikko juoksujen alkamisesta Saga yökyläili ystävillämme Paulalla ja Janilla. Tällä kertaa Saga jätti Hugon (kilpikonnan) rauhaan ja keskittyi kerjäämään rapsuttelua ja lihapaloja. molempia oletettavasti riitti yllin kyllin :-) Seuraavana päivänä lähdimme suoraan Sagan haettuamme ystäviemme mökille Hämeenlinnan suuntaan. Mökki sijaitsi isolla tontilla varsin kaukana muusta asutukssta, joten päästimme Sagan juoksentelemaan siellä vapaana. Tarkkailimme toki koiruutuksen liikkumisia erityisellä tarkkuudella, mutta S ei karannut näköpiiristämme eikä kylän urokset haistaneet Sagan tuoksua, joten meillä ja Sagalla oli oikein mukava mökkiviikonloppu. S ui, saunoi ja leikki Hilariuksella ja sai paljon rapsutuksia osakseen. Kaikki (meitä oli 8) ihastelivat ja ihmettelivät pientä prinsessaamme..Saga on aikamoinen hurmuri! :-)

Viikolla tapasimme kerran Cocon, jolloin koiruutukset pääsivät temmeltämään vapaina puistossa. Muuten Saga joutui tyytymään hihnalenkkeihin ja välillä pieneen pallonheittoon kentällä. Saga on kehittynyt pallonheitossa ja tuo nykyään pallon aika nätisti heittäjälle :-)

Seuraavana viikonloppuna, juuri ennen koulujen alkua, kävin minä Sagan kanssa mummini mökillä. Siellä Sagalle koitti taas vapaus. Vapauden ihanuutta rajoittivat hoimen ilkeät muurahaiset, jotka kutittivat Sagan tassuja ja jopa kurkkua :-( Muuten koiruutus nautti päästessään uimaan ja saunaan ja viereeni nukkumaan :-)

Sitten koitti taas arki ja pitkien yksinäisten päivien alku lomani loputttua. Hyvin S sopeutui tilanteeseen - aluksi ei olisi millään viitsinyt herätä kuuden aikaan (no kuka haluaisi!!). Illalla S oli pirteä nukuttuaan koko päivän ja retuuttu Hilariusta (lempileluaan) koko ajan jalkoihimme, jotta leikkisimme sillä..... 

Viime viikonloppuna Saga pääsi yökylään Cocon luokse. Emme olleet koskaan ennen käyneet Cocolla (asuvat siis myös Lauttasaaressa.. ja Coco siis Sagan siskopuoli), vaikkakin tavanneet muutaman viikon välein viime keväästä lähtien. Siksi Saga oli ehkä hieman ymmällään, kun hänet sinne jätettiin. Alun ovelletuijottelun jälkeen koiruutuksilla oli ollut kuitenkin varsin mukavaa ja kaikki oli mennyt hyvin. Illalla Cocolta kotiuduttua lähdimme pitkästä aikaa (kesätauon jälkeen) talleille Arin ratsastustunnin ajaksi ja kiersimme Sagan kanssa tunnin metsälenkin. Kyllä koiruutus nautti! :-)

Muutaman päivän päästä pääsemme taas takasin koirapuistoilemaan, jos Saga sinne halajaa. Muutamana lähipäivänä S on näytellyt hampaitaan vastaantulleille uroksille. Siitä pitää päästä eroon ennen puistoilun aloittamista.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti