perjantai 11. huhtikuuta 2014

Elämän huippuhetkiä :-)

Viimeisinä parina viikkona Saga on luultavasti kokenut kaksi elämänsä huippuhetkeä (jos pentujen saaminen ei kuulu niihin.. Todennäköisesti kuuluu): Eräretki ja citykanin nappaaminen. 


Saga ja saalis - citykani

Tänään lähdimme kävelylle, vettä tihutti. Saga kulki välillä edelläni, välillä jäljessäni (vapaana kuten usein jos emme liiku ihan tien vieressä) lähipuistossamme. Näin Sagan jäävän taakse ruusupuskan luona, ajattelin siellä olevan jonkun hiiren ja jatkoin kävelyä. Yhtäkkiä alkoi kauhea kirkuna, käännyin ja puskissa vain rytisi. Lähemmäs mentyäni näin Sagan ravistelevan jotain isoa ötökkää, luulin sitä ensin isoksi rotaksi, mutta kohta tajusin sen olevan jänis. En tiennyt kumpi oli kirkunut mutta päästyäni ruusupuskan toiselle puolelle kani oli jo kuollut - niin napakasti Saga sitä ravisteli. Välillä haukkui ihmetyksissään. Tai mitä lie ajatellut. Häntä heilui vimmatusti. Hälytin Arin apuun; en olisi itse uskaltanut koskea raatoon. Tai kunhan saisin raadon Sagan käsistä. Kutsumalla ja kehumalla sain Sagan tuomaan jänöjussin puskan läpi. Sitten Ari jo lähestyikin meitä ja Saga lähti esittelemään saalistaan. Sekä Saga että Ari olivat ylpeitä Sagan suorituksesta. Minä olin vähän hämilläni - oliko tänä nyt hienoa vai noloa.. Mutta kehuin toki naama irvessä Sagaa :-)
(Olen Sagan nappaaminen lukuisten hiirten kohdalla tajunnut että kun kehun niin Saga vain esittelee saalista. Jos kauhistelen niin siihen liittyy riski että saalis pitää syödä tai ainakin haukata siitä...)
Ari sitten parin poseerauskuvan jälkeen nappasi pupupolon muovipussiin ja veimme raasun roskiin. Saga oli hämillään. Kotona urhean saalistuksen sankari väsähti heti. Olipa saavutus :-)
(Ari mietti hetken että hakisi roskista kanin ja tekisi siitä pataruokaa, tutki jopa reseptejä. Hetken päästä lähdimme kauppaan ja kappas - siellä oli myynnissä kania. Semmoisen nappasimme mukaan - huomenna syömme kanipaistia. Sagakin saa osansa!!)
Toissaviikonloppuna lähdimme ystäviemme kanssa patikoimaan ja eräilemään Liesjärven kansallispuistoon. Sain idean ex-tempore torstai-iltana siivotessani, perjantaina onnistuttiin varaamaan erämaja ja lauantai-aamuna lähdimme matkaan. Hyvät eväät mukanamme :-) 

Liesjärven kauniissa maisemissa
..Saga johdattaa joukkoja :-)


 
Autoilutuamme noin tunnin pääsimme perille Arin valitsemaan paikkaan, josta lähdimme kävelemään kohti määränpäätämme, peukaloisen majaa. Matkaa oli n. 7km. Alussa kävelimme kaunista kannasta pitkin, sitten ennen eväiden syöntiä ja metsätarpomista kävimme tutustumassa ilvesluoliin. Saga oli ihan täpinöissään. Pari ihmistä tuli alkumatkasta vastaan, muuten olimme keskenämme. Aurinko paistoi kirkkaalta taivaalta, lämmintä oli noin viitisen astetta. 
Matkasimme muutaman tunnin. Perille päästyämme Saga innokkaimmin tutki paikan läpikotaisin. 

Saga ekana perillä!
Saga lämmitteli..mutta samalla tarkkaili
puuhiamme ulkona :-)
Tervetulkoa vaatimattomaan majaani!


Pikkuinen erämökki sijaitsi pienen lammen rannalla. Perillä grillailimme (loimulohta, nyhtöpossua, jne..) ja vietimme iltapäivää/iltaa jutellen ja puuhastellen. Illan viiletessä Sagalla oli välillä vähän vilu, mutta pidimme mökin ovea auki, jotta Saga pääsi kulkemaan sisään ja ulos. Yöllä oli pari astetta pakkasta. Mökin kamiina lämmitti hetkessä tuvan todella lämpimäksi. Pihakoiran ei tarvinnut palella :-)
Yön nukuimme kaikki yhdessä tuvan makuulaverilla makuupusseissamme. Saga kiersi vierestä viereen, lopulta kääriytyi kamiinan lämmön hiipuessa aamuyöstä viereeni ja syvälle lämpimään makuupussiin :-) Nukuimme pitkään ihanassa viileydessä. Aamulla aamupalan jälkeen siivosimme jälkeemme ja pakkasimme tavaramme ja palasimme autolle hieman menoreittiä nopeampaa polkua. Edelleen sää suosi meitä, jäimme muutamaan otteeseen nauttimaan kevätauringosta matkan varrelle :-) 
Kotiin palattuamme myöhään iltapäivällä totesin Sagan ensimmäistä kertaa eläessään olevan ihan kuitti - koskaan ennen en ollut nähnyt ihanaa pihistämme niin onnellinen mutta väsynyt :-) 
(ja ihmettelimme miksi ihmeessä emme olleet tehneet moista reissua ennen; ennen Sagaa olemme olleet monesti vastaavanlaisilla reissuilla.. Ja Saga on jo melkein 5-v!. Päätimme että viimeistään syksyllä mennään uudestaan!!)

Paluumatkalla

Toki muitakin kivoja hetkiä on päiviimme mahtunut: Pihistreffit Siirillä, jossa Volkekin oli mukana. Pari muuta tapaamista Volken kanssa. Monta kivaa tapaamista Vilin kanssa. Ja muita koirakavereita ollaan myös tavattu...
Mukavia aamuisia hiirestysretkiä (aamulla niitä oikein vilisee puskissa.. Yhden Saga viikko sitten nappasikin). Ja muita kivoja ulkoiluja. Ja sisäleikkejä (jotka ovat jääneet viime viikkoina vähemmälle kun olemme laittaneet lelut piiloon ja ruokkineet Sagaa vähemmän lievempien valeraskausoireiden toivossa). Ja ihania palloleikkejä ulkona - parhaita niistä ovat ne, kun joku/jotkut naapurin lapset leikittävät :-)

Ja Arin poissaollessa me Sagan kanssa myös retkeiltiin - eli nukuttiin yhdessä Sagan huoneen lattialla. Ihan vierekkäin :-).. ja Vilikin muuten kävi silloin meillä kylässä!!

Ja sitten taas pari kuvaa:

aamuselfie - minä&saga
Saga ja Volke vesitorninmäellä
Saga, Vili ja Tarja
Pullakerjäläiset Saga ja Vili Kassarilla
Saga, Siiri ja Volke - Kiitos Silva
kutsusta treffeille!!!
Saga tarkkailee Volken ja Siirin leikkejä

6 kommenttia:

 1. Volke on sitä mieltä että Saga on sankari. Hienoa työtä teit Saga ja onneksi saat itse kanipataa. ;)
  Ihana retki teillä ollut. :)
  Leppoisaa viikonloppua teille, ehkä törmäillään lenkkeillessä? :) t. Volke

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. :-)
   Oli kiva että törmäiltiin tänään - kiitos vielä lahjoista!!
   Ja huomenna kanipataa!!

   Poista
 2. Aika ylpeä oli saaliistaan...Snäksille vois löytyä duunia tuolla saralla, tuholaistorjuntaa?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, ylpeä pikku pihis!! :-)
   Olisi kyllä varsin taitava tuholaistorjuja!!

   Poista
 3. Hyvä koiranomistaja, kertaapa metsästyslaki ja järjestyslaki! Ensinnäkään koiraa ei saa pitää vapaana taajamassa. Ainoastaan omalla pihalla ja koirapuistoissa. Haja-asutusalueilla/maaseudulla ei saa koiraa pitää irti 1.3.-19.8. välisenä aikana, eikä muutenkaan ilman maanomistajan tai metsästysoikeuden haltijan lupaa.

  "Koiralla metsästys" ei ole laillinen metsästystapa. Villikanin metsästyskausi alkaa 1.9. ja päättyy 31.3. Kaninkin metsästäjältä vaaditaan metsästyskortti, maksettu riistanhoitomaksu ja maanomistajan lupa. Joten olet syyllistynyt metsästysrikokseen, ja sinun on pulitettava valtiolle elävän riistaeläimen ohjeellinen arvo, eli kaniinin tai rusakon tappajan on maksettava 100 euroa. Metsäjäniksestä köyhtyy tuplasti enemmän eli 200 euroa.

  VastaaPoista
 4. Kiitoksia Anonyymi tärkeästä informaatiosta. Hauskaa kevään jatkoa.

  VastaaPoista