perjantai 24. heinäkuuta 2009

Sosiaalista kaupunkielämää

Edelleenkin Saga välillä ihmettelee, mitä tekemistä täällä kaupungissa on, mutta olemme yrittäneet järjestää pikkuneidille puuhaa. Itse asiassa ei tarvitse muuta kuin lähteä ulkoilemaan, niin vastaan tulee aina uusia koiria ja ennestään tuttuja koiria, joiden kanssa Saganaattori pääsee peuhaamaan.

Eilen tapasimme naapurirapusta en
nestään vilaukselta tutun terrierin Jimin ja Jimin uuden 9-viikkoisen pikkusiskon Jaden. Saga on näköjään jo tottunut isojen koirien tavoille, sillä hän suhtautui pikkuiseen (ei juurikaan kooltaan, mutta iältään) Jadeen aikuisen koiran elkein, mutta pikkuisen hampaita näytettyään leikki jo pentumaiseen tapaan Jaden kanssa. Tänään Ari oli uudelleen törmännyt Sagan kanssa Jadeen ja he käyttäytyivät kuulemma kuin vanhat tuttavat. Muutama muukin uusi koira tuli kävelyllä vastaan ja illalla kyläillessämme tuttavillamme Saga tutuistui samanaikaisesti kolmeen varsin isokokoiseen, mutta kilttiin ja hyvinkoulutettuun Setteriin. Ei Saga arkaillut tutustumista valtavasta kokoerosta huolimatta :-) Pieni vahinko kyläreissulla sattui, nimittäin Saga pissasi ruohikontuntuiselle matolle - en tajunnut edes varoa sitä, kun meillä ei ole mattoja edelleenkään lattialla ja mökillä Saga ei ole pissinut räsymatoille (eikä aitan pehmeälle karvamatolle).

Tänään ekaa kertaa testasin kunnolla Sagan pidätyskykyä aamulla - annoin ensin ruuan ja sitten vasta menimme ulos. Ja hyvin sujui! (Normaalisti olemme käyneet pikapissillä aamulla k
asin-ysin aikaan ja torkkuneet hetken sen jälkeen ennen ruokailua ja lähteneet sitten uudelleen ulos.)

Tänään Saga koki myös ekan pesun: Turkki on jo hetke
n aikaa näyttänyt hieman vihertävän kellertävältä kaikkien ruohossa ja pusikoissa nuohoamisten tuloksena. Tänään ulkoillessamme Saga telmi pienen mäyräkoiran kanssa mullassa ja turkki sai lisäväritystä. Niinpä ajattelin kotiin tultuamme, etten vain pyyhi tassuja vaan että pesen ekaa kertaa koko koiralaisen (olemme ennen jo hieman tutustuneet ammeeseen jalkojen pesun yhteydessä). Aluksi Sagaliini tärisi sylissäni ja yritti rimpuilla kaikin mahdollisin keinoin, mutta sinnikkäästi pidin Sagan sylissäni ja suihkuttelin lämmintä vettä ja sitten hieroin Shampoota neidin turkkiin ja loppujen lopuksi Saga taisikin tykätä pesusta, sillä huuhtomisen jälkeen ei ollutkaan mikään superkiire pois ammeesta :-) Sitten kuivattiin kovasti ja nyt Saganaattori nukkuu pehmeään vilttiin kääriytyneenä omalla löhötyynyllään :-) Pikkuinen on kyllä NIIN suloinen.


Pian saamme vieraaksi Paulan ja Janin sekä Annun ja Sagalla riittää taas puuhaa ja silittäjiä. Huomenna lähdemme sään salliessa Annikan, Janin, Olavin ja Mauri-koiran kanssa Suomenlinnaan piknikille - siitä tulee varmaan todella hauskaa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti