torstai 30. heinäkuuta 2009

Pieeniä muutoksia arkielämään

Sagan yökakkailu jatkui vielä tiistainakin - kävimme jopa kolmesti ulkona. Aamulla otin yhteyttä Sagan kasvattajaan ja kyselin neuvoja ja Jaanan suosituksesta siirryimme heti keskiviikkona kolmeen ruokailukertaan. Tämä näytti auttaneen, sillä viime yön Saga nukkui heräilemättä puoliltaöiltä aamuysiin. Ja suurena muutoksena täytyy mainita se, ettei Saga kahtena viimeisena yönä ole tullut sänkymme vireen pesäänsä nukkumaan, vaan on nukkunut huoneessaan häkissään. Aikuistumista?!

Muuten olemme olleet kotosalla ja käyneet viitisen kertaa päivässä ulkoilemassa. Lähes joka kerta Sagalle löytyy ainakin joku kaveri, joka jaksaa hieman peuhata pikkuneidin kans
sa. Jaden kanssa Saga kirmaili ruohokentällä eilen jopa kahteen otteeseen ja voi vitsi, että heillä oli hauskaa!! Minäkin jaksoin eilen hieman leikttää Sagaa ulkona, kun jäimme pihalle paistattelemaan päivää kävelylenkin jälkeen - juoksutin Sagaa oikein kunnolla risun perässä. Ja Saga innostui kaivamaan kuoppia sekä hiekkalaatikolle että puunjuureen - mikä lie haju johdatti kaipuuvuuhiin.

Eilen Saga oli jotenkin ihan sekaisin ruokailuaikojen ja määrien muutoksesta. Liekö syynä ruokailumuutos vai joku muu, mutta Saganaattori oksensi eilen muutamaan kertaan. Iltapäivällä muuten varsin pitkälle kotona sisällä nukkumista harrastava Saga seurasi minua kuin hai laivaa ja ei malttanut nukkua juuri yhtään. Lisäksi Saga haukkui varmaan ensimmäistä kertaa kotona jollekin olemattomalle. Käydessäni asioilla Saga oli kuitenkin nukahtanut häkkiinsä ja normaalitila kotona palautui hetkeksi.

Tänään ruoka on
maittanut paremmin, joten sopeutuvainen Saga omaksuu varmaan pian uuden rytmin. Pelkkä papana-ateriakin maistui, kun hieman aikaisemmin Saga sai alkupalaksi nuolla lohipastakattilan. Jonkun asteen mörköikä Sagalla nyt kuitenkin on menossa, sillä seurailee edelleenkin perässä ja haukkuu kutsuessaan leikkiin - neitiä pitäisi viihdyttää. Käydessäni kaupassa Saga oli ihan kiltisti, mutta kun illalla kävimme Arin kanssa Ikeassa ja katsastamassa tuttaviemme pienen tyttövauvan (olimme pois vajaa kolme tuntia - Ari oli väsyttänyt Sagan sitä ennen pitkällä lenkillä), kotiinpalattuamme Saga oli ensimmäisen kerran tehnyt tuhoja: sohvalla lojunut mainoslehti oli silputtuna sohvalla (jonne Sagalla ei ole asiaa) ja lattialla - eilenkin muuten yllätin Sagan hyppäämästä sohvalle. Ja toimme sentään tuliaisiksi Ikeasta leikkihiiren ja uuden viltin - ja päivällä olin tuonut Saganaattorille uuden pallolelun käydessäni tilaamassa Sagalle nimilaatan pantaan kiinnitettäväksi (jossa myös meidän puhelinnumerot).

Huomenna minä ja Saga lähdemme tiistaihin asti mökkeilemään. Mitenköhän iloinen Saga taas onkaan, kun pääsee kirmailemaan vapaana pihalla mielin määrin Hukan kanssa leikkien - ja mamman ja papan ja Ellan helliteltäväksi?! :-) (vaikka pääsee Saga joka päivä vapaana liikkumaan puistossa, jos muita koiria tai pikkulintuja ei ole näkyvillä - ja aina toisten koirien kanssa leikkiessään)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti