keskiviikko 5. elokuuta 2009

Mökkeilyä ja kotiutumista

Nopeasti meni mökkeily perjantaista tiistaihin. Matka sujui hyvin (minä ajoin, olimme kahdestaan liikkeellä) ja perillä odottivat kovasti Sagaa ikävöineet Hukka, äiti ja iskä. Taisi Sagallakin olla hurja ikävä Hukkaa, kun mökin pihalle saavuttuamme Saga meinasi tulla häkin pinnojen läpi kuullessaan Hukan haukunnan :-)

Saga ja Hukka viihtyivät entistä paremmin toistensa seurassa, sillä Saga ei enää juurikaan härnännyt Hukkaa vaan he leikkivät ja oleskelivat sulassa sovussa. Ostamani pallolelu osoittautui todella mukavaksi leluksi, sillä Hukka sai pallon suuhunsa ja Saga roikkui hihnassa.

Mökillä koiralaiset saivat taas juoksennella ympäri pihaa kaikessa rauhassa. Kävimme myös kävelyillä kerran kaksi päivässä ja tiistaina juuri ennen lähtöämme sienimetsässäkin. Oli kyllä hauska katsella, miten parivaljakko Hukka-Saga vieri vieressä jolkottivat teitä ja metsiä pitkin pitäen toisistaan huolta :-)

Koiralaiset osallistuivat myös risujen polttamisurakkaan ja kävivät souturetkellä. Ja havaitsivat piisamin(?) puupinon alla sekä käärmeen rantakaislikossa. Saga saalisti lisäksi muutaman hiirenpoikasen (kuolleita vastasyntyneitä), litsaantuneen sisiliskon sekä käärmeen nahan. Mökkeilyn lisäksi molemmat saivat maanantaina rokotukset.

Mökkeilyssä Sagalla on onnenpäivät myös vapaana oleskelun ja Hukka-kaverin läsnäololon lisäksi siinä, että siellä saa hyppiä sohville ja sängyille (paitsi meidän sängylle aitassa), joka on kotona kiellettyä. Ja Saga käyttikin tämän taas tehokkaasti hyödyksi. Ja vähintäänkin yhtä mukavaa oli varmasti vanhemmillani, kun Saganaattori hyppäsi heidän väliinsä aamulla häntä vipattaen valmiina nuolemaan molempien kasvot ja korvat ennen kun jatkoi aamu-uniaan heidän keskellään peiton alle kääriytyneenä ja tuhahdellen onnellisuuttaan :-) .. ja äitillä on aina koirille saunanamuja korissa...

Eilen koitti sitten taas eron hetki. Hukka tajusi jo tavaroita pakkaillessani, että kohta lähdemme ja korvat painuivat alas samantien. Saga ei lähtiessämme eikä autossa juurikaan eroahdistustaan näyttänyt, mutta tänään ruoka ei oiken ennen iltaa maistunut ja vatsakin oli hieman sekaisin. Hukka oli "karannut" omille teilleen heti lähdettyämme kuuden aikaan ja palasi vasta illan hämärtäessä. Voi toisia - olisihan se ihanaa aina vain olla vapaana ja leikkiä parhaan kaverinsa kanssa kaikki päivät unien välissä! :-)

Nyt illalla Saga on onneksi piristynyt ja on kummissaan katsellut meidän työhuoneen siivoamistamme ja uusien lipastojen kasaamista. Ja kummastusta herättävät myös Arin kävelykepit - Ari nimittäin loukkasi koriksessa jalkansa (pohjelihas repesi/revähti) ja joutuu nyt linkuttamaan keppien kanssa jonkin aikaa.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti