sunnuntai 30. elokuuta 2009

Kokemuksia koirapuistosta ja hevostallilta

Tällä viikolla Saganaattorilla on ollut leppoisaa, kun olen ollut lähes koko ajan kotona. Tosin aamupäivisin S ei tee juuri mitään muuta muutamien ulkoilukertojen ja aamuruuan lisäksi kuin nukkuu ja nukkuu.. eri paikoissa paikkaa vaihdellen. Eli sillä ei näytä olevan juurikaan merkitystä, onko joku kotona vai ei. Muutenkin Saga on todella rauhallinen ja unelias kotona, mitä moni Sagan ulkoillessa nähnyt ihmettelee kovasti -ulkona energiaa kun riittää useimmiten vaikka muille jaettavaksi! Nyt viimeaikoina Saga on viihtynyt entistä enemmän iltaisin seurassamme - S tulee jomman kumman jalkoihin torkkumaan tai hipsii tyynylleen olohuoneen nurkkaan, kun ennen S torkkui joko makuuhuoneessa tai omassa huoneessa häkissään. Ja S on ruvennut nukkumaan muutenkin enemmän lattailla eikä vain pehmustetuilla alustoilla - yölläkin S siirtyy usein pesästään siihen viereen lattialle pötköttämään niin, että pää on sänkymme alla :-)

Torstaina ostin Sagalle Mustista ja Mirristä kaksi uutta aktivointilelua samalla kun kävin ostamassa uutta ruokaa (ajattelin kokeilla Royal Caninia, kun Sagasta on tullut varmaankin minun tarjoamien lisukkeitten takia hieman nirso papanoitten suhteen ... ja toisena, jopa ehkä todellisempana syynä ruuanvaihtoon on se, että nykyistä ruokaa 1st Choicea ei ole kaupoissa saatavilla, vaan sitä pitää joko tilata netistä tai hakea yksityishenkilöiltä, jotka sitä jälleenmyyvät.. ja hermostuin, kun meitä lähimmän jälleenmyyjän sähköpostiosoite ei toiminut). Nyt kun olen laittanut uutta ruokaa vanhojen papanoitten sekaan, S noukkii ne vanhojen papanoiden joukosta. Eli maistuu :-)

Torstai-iltana ajattelin sitten mennä käymään Sagan kanssa koirapuis
tossa, kun emme olleet nähneet ketään leikkikaveria koko päivänä. Niinpä suuntasimme sinne ja aidan ulkopuolelta havaitsimme (minä ja Saga) puistossa olevan ainoastaan kaksi isommanpuoleista pentukoiraa. Ajattelin, että sattuipa hyvin... menimme sisälle aitaukseen, S katsoi hieman kummaksuen porttia ja nuuski maata hämillään. Sitten toiset pennut lähestyivät innoissaan Sagaa ja yllätykseksi S menikin ihan kipsiin: S kävi ulisemaan samaa teurastettava-sika - huutoaan kuin joskus aikoinaan kynsiä leikatessa ja tuli häntä koipien välissä jalkojeni väliin suojaan. S ei lämmennyt yhtään toisille koirille vaan ulisten suuntasi kohti porttia. Eli eka käyntimme oli varsin pikainen ja ikävä. Kauhealla kiireellä S johdatti meidät takaisin kotiin.

Perjantaina Saga leikki ensin juoksujaan lopettelevan 1,5v Tollerin kanssa kentällä hurjasti juosten ja kotiin päin mentäessä törmäsimme Jadeen, jonka kanssa S jäi vielä toiseksi puoleksi tunniksi leikkimään. Jaden seurassa ollut noutajauros oli hämillään Sagan jalkoihin tarttuneesta Tollerin verisestä
eritteestä - harva uros pääsee koskaan haistelemaan juoksutuoksuja niin läheltä... mutta tajusi silti, että ei se erite noin pienestä koirasta ole voinut tulla :-)

Lauantai
na Ari sitten päätti viedä Saganaattorin uusintakäynnille koirapuistoon. Tälläkin kertaa S oli ensin hieman kakistellut, mutta lopulta juossut puistossa täyttä häkää ja leikkinyt monien koirien kanssa. Moni puistossa olija kuulemma ihmetteli Sagan uskomatonta nopeutta ja energiamäärää :-) Illalla Saga pääsi sitten vielä leikkimään Maurin kanssa, kun olimme heillä kylässä (oli muuten uskomatonta, että S jotenkin tiesi, minne olemme menossa ja jolkotti lähes pysähtymättä meiltä Annikalle ja Janille, kun tulin sieltä kesken illanvieton hakemaan Sagan sinne (kun muut vieraat olivat lähteneet).. en mielestäni edes maininnut kenenkään nimeä, mutta niin vaan S vaistosi kävelymme kohteen..fiksu tyttö!!)

Ari ei päässyt vielä tänäänkään sunnuntaiselle ratsastustunnilleen (pohje vielä hieman arka), mutta lähdimme seuraamaan Janin ratsastusta. Aluksi menimme tallille katsomaan hevosia ja S oli aika peloissaan, mutta nuuski uteliaana paikkoja ja maisteli kakkaa...:-( Ikäväksemme tunti pidettiin maneesissa eikä ulkokentällä, mutta kävimme sitten hetken maneesissa istuttuamme (S oli AIKA levoton) kävelyllä maastossa Annikan, Olavin ja Mauri-koiran kanssa. Koirilla oli kivaa! Hetkeksi menimme sitten takaisin maneesiin, jossa Saga uteliaana yritti kuikuilla hevosia. Tädit ja pikkutytöt silittelivät suloista ja vilkasta adhd-tapaustamme. Parkkipaikalla Saga sitten hieman rohkaistui hevosten suhteen ja meni kurkkimaan yhtä hevosta aidanraosta. S luikki kuitenkin karkuun heti hevosen liikahdettua millinkin, mutta palasi taas pian takaisin lähemmäs... ja lopulta esitti hepalle jopa leikkiinkutsun haukkumisen säestyksellä :-)

Huomenna sitten taas paluu arkeen ja pitkät/pitkähköt yksinolot jatkuvat... no, eiköhän sopeutuvainen pikkuneitimme selviydy ihan hyvin.

ps. jostain syystä S on nyt lirutellut muutaman kerran sisälle ja ihme kyllä kahdesti jopa makuupaikkoihinsa: yksi ilta lirutti olohuoneen tyynylleen, eilen kylästä tultuamme S hyppäsi Fatboynsa (=tyyny) päälle ja merkkasi sen pissilirulla (oli just tehnyt pissit ulkona).... syy??!!??

1 kommentti:

  1. Meidän pihisneiti on myös pari kertaa pissinyt omille makuupaikoilleen ja kyllä syitä on mietitty täälläki:(

    VastaaPoista