lauantai 5. syyskuuta 2009

Sagan arkea

Taas viiikko on mennyt ja mitään kummallista ei ole tapahtunut. Me Arin kanssa olemme päivät töissä ja Saga sillä aikaa yksin kotona vaihtelevasti 4-7 tuntia kerrallaan. Ja edelleenkin ilman ongelmia - Saganaattori nukkunee lähes koko ajan poissaolessamme, sillä ei tällä paljon liikkeitä mistään muusta toiminnasta ole näkynyt. Muutamat lattailla lojuvat alusvaatteet tai sukat katoavat silloin tällöin, mutta löytyvät jostain Sagan nukkumispaikasta. Ja vähän on eteisen mattoa nakerrettu.. mutta ei paljoa.

Tiistaina olimme taas pentukurssilla, nyt minäkin olin mukana. Sagaa olisi koko ajan kiinnostanut mennä leikkimään muitten koirien kanssa mielummin kuin suorittaa tehtäviä, mutta
maksapasteija (tuubista) ja lihapullapalat innostivat Sagaa suorittamaan tehtävät varsin kunnioitettavasti. Lopussa koirat sitten pääsivät leikkimään keskenään. Ohjaajan mukaan Sagalla on muka taipumusta innostua leikeistä välillä liikaa ja se voi johtaa liian rajuun leikkiin......... me ja kaikki Sagan kavereitten emännät ja isännät olemme ihmetelleet moista väitettä koko viikon - Meidän Sagahan on alistumisen ja kiltin leikkimisen esikuva!!!

Muita viikon kohokohtia ovat olleet käynti koirapuistossa ja leikkimiset Kallen tai Jaden kanssa (lähes joka päivä jompi kumpi sattuu samaan aikaan ulos). Ja Aldoakin sekä Benjaminia olemme nähneet, mutteivat he ole yhtä mieluisia ja innokkaita leikkikavereita. Mutta tykkää Saga heistäkin aika paljon!!

Illat Saga seurailee puuhiamme ja kiltisti nuokkuu jaloissamme tai jossain lähistöllä tai seuraa perässä. Ihmettelemme välillä, miten S voikin olla niin herttainen.. ja moni muukin ihmettelee :-)

Sagan turkissa muuten tapahtuu värimuutoksia. Kaulan ennen ihan musta läntti muuttuu kovaa vauhtia harmaan kautta valkoiseksi ja toisaalta aluskarva monessa kohdassa on ihan mustaa ja pieniä mustia länttejä pukkaa sieltä täältä. Kasvoissa oli ennen valkoinen täplä kulmien välissä, se katosi ja nyt näyttäisi siltä, että nenänpäälle tulee valkoista karvaa. Ja ihan oikeasti en tiedä, onko Sagan hännän juuren alaosa kakasta värjäytynyt rusehtavaksi vai onko se oikeasti ruskeaa karvaa.... olen putsaillut ja putsaillut sitä ja katsonut ihan pikkupentukuviakin.. ja aina se on ollut vaalean ruskea. Vasta muutama viikko sitten kiinnitin koko asiaan huomiota ja nyt olen ollut ihan hysteerinen asian suhteen..että olenko laiminlöynyt pyllyn pesua ja aiheuttanut lian pinttymistä. Jos olen, niin miten lian saa pois???????

Ruoka on maistunut hyvin tällä viikolla. Sekoittelen uusia papanoita vanhojen joukkoon ja papanoiden syönti-innostus on lisääntynyt huomattavasti. Siitä innostuneena S on koko viikon saanut aamuisin vain papanoita ja illalla sitten papanoita ja raakaa jauhelihaa/maksalaatikkoa tms. Ja välillä piilotusleikeissä (kaljalaatikossa sanomalehtisilppua ja nameja tai astioita lattialla) juustoa, kinkkua, lihapullia tms. välipaloina. Ja välillä jätskipapereiden ja jukurttipurkkien nuoleskelua :-)

Että semmoista. Vielä kun saisin Sagan nukkumaan viikonloppuisin arki-aamuja pidempään - kun arkisin heräilen kuuden aikaan, menemme ulos aamutoimieni jälkeen. Saga on sisäistänyt rytmin niin hyvin, että herää viikonloppuisinkin viimeistään seiskan aikaan, tänään 6.17. (toki voi olla, että jos en mitenkään reagoisi ja yrittäisin itse vaan jatkaa unia, voisi Sagakin jatkaa uniaan - Sagahan ei sano mitään vaan tuijottaa minua ja odottaa heräämistäni - ..mutta kun olen itsekin hereillä viim. seiskan aikaan. Toki viikonloppuisin haluan jatkaa torkkumista ulkoilun jälkeen). S pyöri jaloissamme aamulla, kun söimme aamupalaa ja Ari lähti yhdeksäksi purjehduskisaan.. ja siitä lähtien neiti on nukkunut pesässään (nyt klo 13.40).. eikä reagoi mitenkään liikkeitäni ja muita ääniä (pyykinpesukone koko ajan päällä) . Eli taidan olla aika lailla turhaan huolissani Sagan pissitysvälien pituuksista ja viihtymisestä yksin kotona päivisin... :-)

1 kommentti:

  1. Moikka,
    nuo värimuutokset on kyllä ihmeellisiä... Armikin on muuttanut väriä kovasti siitä mitä oli pentuna, lähinnä mustat osat ovat vaalenneet kauniin ruskeiksi. Käypä vaikka facebookissa katsomassa...

    http://www.facebook.com/home.php?#/album.php?aid=2015188&id=1282490905

    ..jos et pääse tuota kautta, niin voidaan kyllä ystävystyä siellä, kutsu vaan Marja Virtala... =)

    VastaaPoista