sunnuntai 13. syyskuuta 2009

Pieni pentu muuttuu pikkunartuksi

Eilen pitkän aamu-ulkoilun ja aamupalan jälkeen lähdimme auttamaan ystäviemme muutossa ja Saganaattori pääsi mukaan. Ensin suuntasimme Leppävaaraan pakkaamaan pakettiautot täyteen. Ari avisti muuttokamojen kantamisessa, me Sagan kanssa tutustuimme kerrostaloalueen pihapiiriin. Hetken päästä muuttoavuksi saapui myös ystävämme Mira saksanpaimenkoirauroksensa Neron (3v) kanssa. Saga oli aluksi hieman jännittynyt (hätäpissit ja häntä luimussa, piileskeli jalkojemme välissä), mutta pian reipas ja utelias pikkuneiti roikkui jo Neron korvissa ja molemmat juoksivat kilpaa pihalla. Kun tavarat oli pakattu, lähdimme me Sagan kanssa Miran ja Neron kyydissä kohti muuttajien uutta asuinseutua, Mäntsälää. Ari meni eri reittiä meidän autolla, jonne Sagan häkki jäi. Oikein mukavasti S matkusti sylissäni - ja vaikka takakontissa oli toinen koira!! Perille päästyämme S karkasi heti naapurin pihalle heidän koiraa katsomaan, joten koirat oli suljettava sisälle. Saga oli ihan hädissään, kun Nero yritti koko ajan astua Sagaa - eli "sukupuolettomasta" pikkupennustamme kehittyy huimaa vauhtia pikkunarttu, joka härnää uroksia viattomuudellaan (sillä S ei tajua yhtään, mitä urokset yrittävät!). Hetkeksi lukitsimme Sagan häkkiinsä jopa turvaan Neron ahdisteluilta :-)

Illalla Saga oli aika väsynyt päivän puuhastelusta, joten ei ollut liian sääli jättää pikkunetiä yksin illla, kun lähdimme ystäviemme kanssa syömään. Iloinen, unien jälkeen venyttelevä Saga oli meitä vastassa häntä heiluen kotiutuessamme ennen puoltayötä.

Tänään aamulla Saga heräili taas seiskan aikaan, mutta patistelin neidin takaisin nukkumaan. Kasin jälkeen heräilin itse ja suihkuttelun jälkeen lähdimme ulos. Sitten valmistelimme Sagan kanssa Arulle aamupalaa ja menimme yhdessä herättämään päivänsankarin. Aamupalan jälkeen lähdimme talleille. Olimme ajoissa paikalla ja Saga ihmetteli hevosia ja pihalla köpötteleviä vuohia. Saga oli todella hämmästynyt nähdessään Arin hevosen selässä. Sagalla olisi ollut kova hinku päästä hevosten keskelle aitaukseen, mutta S totteli todella kiltisti kieltoja ja istuskeli hevosia ja ratsastajia uteliaana tujottaen, ihmeellisiä hajuja nuuskien vieressämme kentän laidalla. Välillä kävimme hieman kävelemässä ja päästin Sagan hetkeksi juoksentelmaan vapaana (polulla tallin ulkopuolella). Oikein nätisti S tuli sitten kutsusta luokseni ja köpötteli välillä lupaa varmistaen. Tunnin jälkeen menimme kahville, S nukkui sen aikaa häkissään autossa. Kotiin päästyämme Mari meidät nähtyään haki jaden pihalle ja kaverukset juoksivat ja painivat meitä touhullaan hauskuuttaen vajaan tunnin. Mari tutki myös Sagan hampaita, kun juttelimme siitä, että Sagan kasvattaja haluaisi Sagan osallistuvan epäviralliseen pentunäyttelyyn Kaapelitehtaalla marras-joulukuussa. Ja Mari ehkä voisi hieman valmentaa hulivili-Saganaattoria (Mari kun on käyttänyt Jimiä näyttelyissä ja Mari tuntuu hallitsevan koiran kasvatuksen salat).

Sitten Form
ulaa katsomaan. Harakka (Arin nimitys alusvaatteita pihistävälle Sagalle) painui pehkuihin syötyään jauhelihaa nappuloilla. Ja varmaan nukuttaakin taas pitkään eli rauhallinen ilta tiedossa :-)

ps. Saga o
n aika kova silppuamaan pahvia...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti