sunnuntai 20. syyskuuta 2009

Pikkutuhmuuksia, kapinaa ja muuta mukavaa..

Viikko on taas mennyt nopeasti. Tällä viikolla Saga on viettänyt varsin pitkiä päiviä (max 8,5h) yksin meidän työkiireitten takia. Hyvin S on yksinoloista selvinnyt - mitä nyt hieman kolunut työhuoneen mattoa ja kuljetellut kenkiä ja vaatteita huoneesta toiseen. Joka päivä töitten jälkeen olen kuskannut Sagan koirapuistoon, jotta raketti saisi siellä purkaa energiaansa. Joka päivä siellä onkin ollut kivoja koiria, joiden kanssa Saga on leikkinyt ja juossut oikein mukavasti. Suurin leikkikaveri sattui perjantain käynnillemme - puistossa oli toinen tanskalaisrotujen edustaja, tanskandoggi :-)

Arilla oli töissä pulmia koneitten kanssa ja joutui siksi olemaan melkein kaksi päivää putkeen töissä. Saga purki
pettymyksensä Arin poissaolosta minuun ja käyttäytyi ulkoillessamme todella ärsyttävästi. Muutaman kerran oikeasti meinasin jättää vetävän, joka koloon päänsä tunkevan ja aina väärään suuntaan menevän nuuskijan jonnekin puskaan ja lähteä itse kotiin. Kun Ari piipahti kotona ja vei Sagan ulos, käyttäytyi Saganaattori kuin enkeli: koko ajan hihna pysyi löysällä....

Tiistaina oli viimeinen kerta pentukurssia. Tä
llä kertaa ajattelin rauhoittaa Sagaa käymällä koirapuistossa ennen kurssia, jotta S olisi purkanut energiaansa siellä. Väärin ajattelin - S kävi kovemmilla kierroksilla kuin koskaan. Harjoituksista ei meinannut tulla aluksi mitään, mutta lopulta ihan kivasti meillä meni. Ja saimme diplomin suoritetusta kurssista :-)

Torstaina Sagalla oli hauskaa puuhaa kotona, kun Saga ja Ari laittoivat yhdessä ruokaa ja ruuan jälkeen teimme Sagalle makkarajäljen.. :-)


Koirapuiston lisäksi Saga on leikkinyt tällä viikolla useita kertoja Kallen kanssa. Jadea ei ole pahemmin näkynyt. Perjantaina Sagalla oli paras tuuri leikkien suhteen, kun ensin kävimme koko perhe koirapuistossa, illalla siivotessamme otin Sagan mukaan roskia viemään ja huomasin Kallen kentän laidalla.. sinne siis. Kentällä oli myös tollerituttavamme Kerry sekä pieni kääpiöpinseri - ja kaikki neljä leikkivät juosten toitensa perässä vajaan puolisen tuntia. Ekaa kertaa tapasin pienen koiran, joka juoksee Sagaa nopeammin (pinseri). Ja koirilla oli hauskaa :-) Ja sitten vielä illalla Ari ja Saga törmäsivät iltapissilenkillä Kalleen - ja Arin jutellessa Teemun kanssa koiruutukset leikkivät puolisen tuntia pihallamme.


Eilen lauantaina kävimme kaikki yhdessä kävelyllä ja törmäsimme Kasinonrannassa kolleegaani ja hänen lapsiinsa. Lapset silittivät Sagaa meidän kahvitellessa. Illalla Jani-setä (Räty) tuli meille syömään ja pelaamaan Arin kanssa pleikkaa - ja rapsutrtelemaan Sagaa. Saga nautti, kun oli vahdittavaa ja seurattavaa ; Saga nauttii aina, kun on paljon tuttuja ihmisiä ympärillä. Silloin S on lähes rauhallisimmillaan - tarkkailee touhuja lattiatyynyltään olohuoneen nurkasta.

Tänään olimme Annikan, Janin, Olavin ja Mauri-koiran kanssa Nuuksiossa. Jo pakatessani tavaroita
S oli ihan täpinöissään, vaikkei tiennyt, minne olemme menossa. Perille Kattilaan päästyämme lähdimme tallustelemaan kohti Takalon laavua (n. 1,5 km). Saga hyppi ja pomppi ja poukkoili paikasta toiseen. Ainoastaan Sagan johtaessa joukkoa eteenpäin vetäminen pysyi jotenkin aisoissa. Emme pystyneet päästämään Sagaa ja Mauria vapaiksi leiripaikallakaan, mutta vähitellen koirat asettuivat aloilleen ja pystyimme grillaamaan ja syömään kutakuinkin rauhassa. Hetken koirat pääsivät leikkimään keskenään ennen takaisinkävelyä, kun laavulla ei ollut muita ihmisiä.

Nyt todella väsynyt Saganaattori löhöilee ja tuhisee tyynyllään meidän naputellessa kannettaviamme olohuoneessa. Taas yksi viikko takana päin, uusi viikko ja uudet kujeet alkamassa :-)

ps. aamukoulutukseni jatkuu: viikolla olen ihan rauhassa käynyt suihkussa ja laittanut itseäni kuntoon ennen ulkoilua, lauantaina en noteerannut Sagan tuijottelua seiskan jälkeen. S meni takaisin nukkumaan ja heräsimme uudelleen puoli ysin jälkeen. Tänään sunnuntaina heräsimme ysin aikaan. Ehkä ensi viikonloppuna saan nukkua jopa kymmeneenkin :-)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti