lauantai 26. syyskuuta 2009

Hampaidenlähtöä ja arkista aherrusta

Tällä viikolla ollaan ulkoiltu kauniissa syyssäässä: ollaan käyty leikkimässä koirapuistossa (torstaina jopa kahdesti, kun tiputin avaimeni sinne päivällä ja illalla menimme niitä etsimään), kävelty lähiseudulla ja leikitty pihapiirissä Kallen ja Aldon kanssa. Tänään kävin Saganaattorin kanssa pitkällä kävelyllä Lauttasaaren vesitornin kallioilla ja Saga tuntui olevan onnensa kukkuloilla hyppiessään kalliolta toiselle ihan uusia tuoksuja haistellen.

Keskiviikkona Arin vanhemmat kävivät kylässä ja ihmettelivät Sagan rauhallisuutta - kysyivät jopa, että
eihän S vaan ole masentunut, kun on niin hissukseen kotona. Siitä tuskin on kysymys - Saganaattori vaan on sen tyyppinen, että purkaa lähes kaiken energiansa ulkona ja sitten sisällä enimmäkseen löhöilee ja seuraa meidän touhujamme uteliaana .. ja koluaa milloin kongia (jonka on nyt onnistunut piilottamaan niin hyvin, ettemme löydä sitä), milloin vessapaperikätköjä, luitaan tai salaa vohkimiaan alusvaatteita. Ja tykkää kauheasti etsiä ruokaa tai makupaloja kuppen alta. Tässä S on kehittynyt aika mestariksi - S osaa nykyään nostaa kahvallisen kipon kahvasta ja nostaa muovipurkin pois herkkujen päältä ottamalla kiinni reunoista hampaillaan.

Tämä viikko on ollut vilkas hampaidenvaihtoviikko: olen poiminut lattialta kolme hammasta. S maiskuttaa lähes koko ajan kutiavien ikenien takia. Tällä viikolla S sai taas turkkiinsa annoksen punkkiainetta, sillä olemme poimineet turkista kolme punkkia muutaman viikon sisällä. Kesäkuukausina Sagalla oli koko ajan myrkkyä niskassa, mutta nyt olin sen unohtanut ja heti punkit iskivät. Niimpä oli pakko ostaa ainetta lisää, kun punkit alkoivat olla vaivana.

Lähiaikoina Sagasta on tullut entistä enemmän sylikoira - S hakeutuu vähän väliä syliini ja kaipaa silittelyä ja rapsuttelua. Jostain syystä S hieman pakoilee Arin syliä... todennäköisesti siksi, ettei Ari ole liiemmin ennen pitänyt Sagaa sylissä samaan tapaan kuin minä muuten kuin hoitotoimenpiteiden (kynsien leikkuu, korva-aine, silmätipat) aikana ja S pelkää Arin sylin liittyvän niihin. Nyt olemme korjanneet tilannetta houkuttelemalla Sagaa Arin syliin - ilman ikäviä toimenpiteitä. Ja pikkuhiljaa luottamus Arin syliin kasvaa.. ja päiväunille fatboylle Arin kanssa S menee edelleen todella innoissaan :-) Sohville, tuoleille ja sängylle Sagahan ei pääse, joten meidän pitää itse mennä lattian tasolle löhöilemään tai sylittelemään.

Huomenna menemme taas talleille katsomaan Arin ratsastusta (estetunti) ja S pääsee kutsumaan hevosia leikkiin :-) Ja huomenna Saga pääsee pesulle - S on ihan likainen möngittyään mullassa ja pellolla. Yleensä liat putsaantuvat lähes itsestään, mutta uusi punkkiaine jätti öljyisen kerroksen niskaan ja niska on nyt ihan multainen... ja muutenkin edellisestä pesusta on jo mennyt aika kauan.. ja kurakelejä on nyt ollut enemmän kuin kesällä.

ps. Jaden kyläilyn jälkeen Saga on leikkinyt paljon enemmän leluillaan kuin ennen - S tuo vähän väliä köysilelua luokseni, jotta leikittäisiin piilotus- tai vetoleikkiä

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti