lauantai 15. elokuuta 2009

Toipilaspäiviä

Koko viikkon Saga on ollut toipilaana kotona - tosin itse Saga ei ole varmaan oikein ymmärtänyt syytä toipilaisuuteensa, kun ymmärtääkseni irronnut/katkennut kynsi ei ole juurikaan häntä itseään haitannut muuten kuin ikävän kaulurin ja tassupesujen merkeissä. Saga on saanut aamuin illoin antibioottia ja päivällä särkylääkettä. Antibioottikuuri jatkuu vielä neljä päivää. Kauluria pidimme torstaihin asti yötä päivää, mutta torstaina ja perjantaina otin kaulurin pois ulkoillessamme, sillä Saga alkoi jo hyppiä seinille muiden koirien kontaktin puutteen takia - muut koirat kun hylkivät Sagan seuraa kaulurin takia. Tänään olen antanut Sagan olla muutenkin ilman kauluria, sillä tassu on jo monta päivää näyttänyt oikein hyvältä: katkenneen kynnen tilalla on rupi ja pieni kynnentynkä. Ja itse asiassa S keksi kyllä tavan kaulurin kanssakin nuolla tassuaan, toisaalta en ole huomannut Sagan nuolevan tai kiinnittävän kipeeseen tassuun sen kummempaa huomiota kuin muihinkaan tassuihin. Ja kaulurin takia S ei ole päässyt kunnolla putsaamaan itseään kunnolla muualtakaan, joten senkin takia annan nyt kaulurin olla pois ja laitan se takaksin, jos huomaan S:n kiinnittävän normaalia enemmän huomiota tassuunsa tai tassun kunnossa näkyy muutoksia huonompaan. Kiltisti Saganaattori on kauluria pitänyt - ja ulkoa tullessamme kiltisti antanut pestä tassunsa tietäen saavansa ihanan Chicken chips-namupalan suorituksen jälkeen :-)

Olemme toki ulkoilleet toipilasaikanakin aika normaaliin tyyliin. Viimepäivinä Sagalla on ollut onnenpäivät, kun olemme tutustuneet Sagaa hieman nuorempaan Staffiin (Staffordshirenbullterrieri) Kalleen. Kallen kanssa on ihana leikkiä - ja olemmekin muutamana peräkköisenä päivänä osuneet ulos samoihin aikoihin ja pennut ovat leikkineen lähes tunnin keskenään. Yhtenä päivänä Kallen leikkimisen lisäksi S pääsi peuhmaaman pitkäksi aikaa vielä Jadenkin kanssa ja tänään meillä oli pitkä leikkituokio heti aamulla uuden tuttavuuden 7-kuukautisen Cavallier-pennun kanssa tavatessamme metsäpolulla. (Ja jalka on kestänyt hyvin nämä peuhaamiset - siksi luulisin tassun olevan varsin hyvässä vauhdissa kohti toipumista :-) ) Saga on kyllä niin onnessaan, kun on saanut leikkiä todella paljon!!

Olemme harjoitelleet yksinoloakin ja eilen sitten alkoi paluu arkeen, eli työni alkoivat. Minä olin ihan ikävissäni koko päivän, mutta hyvin Saga oli pärjännyt kotona ja oli häntää heiluttaen vastassa kotiin tullessani (tunnistaa hissin tulon meidän kerrokseen). Yksinoloaikaa ei näin alkuun tullut neljää tuntia enempää (vastaavia muutama tällä viikolla), sillä Ari meni myöhemmin töihin. Tällä viikolla olemme muuten muokanneet hieman taas syömisiäkin - luin netistä vatsalaukun kiertymästä (joka tyypillinen isoille koirille, mutta mahdollinen kaikille koirille) ja sen seurauksena olen ruvennut antamaan Sagan ruuan aina ulkoilujen välillä. Oikein mukavasti Saganaattori on sopeutunut tähänkin muutokseen - tuntuu oikeasti, että on jopa tyytyväinen tähän muutokseen. Tarpeitten kanssakaan ei ole ollut ongelmia uudistuksen myötä - neiti on edelleenkin 99% sisäsiisti (alkuviikkojen jälkeen tehnyt ehkä viidet pissit ja yhdet? kakat sisälle..oikeesti!!..ja koputan puuta) ja osaa jotenkin ilmaista pakollisen tarpeensa päästä ulos, mutta normaalisti mukautuu ulkoilurytmeihin.

Eli todella mukavasti meillä menee - toivottavasti tassu ja kynsi nyt paranevat mukavasti ilman takapakkia. Saga on kyllä maailman ihanin tapaus :-)

ps. yhtenä päivänä Saga jumittui sängyn alle kaulurinsa kanssa kauppareissumme aikana.. ei kai nolostuneena uskaltanut vingahtaakkaan, kun tulimme. Ihmettelimme kovasti, mihin ihmeeseen S on piiloutunut ja vasta viimeisenä kurkkasimme sängyn alle. Siellä S oli - ja teeskenteli? nukkuvaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti