maanantai 16. marraskuuta 2009

Saga pentunäyttelyssä

Eilen koitti pitkään jännittämäni päivä: pentunäyttely. Vaikka olimme harjoitetelleen viikkotolkulla (muutama minuutti päivässä) seisomista ja näyttelyhihnassa kävelyä, jännitin minä näyttelyyn menoa ja Sagan esittämistä ja Sagan käyttäytymistä muiden koirien keskellä ihan kamalasti. Aamulla pitkän ulkoilumme jälkeen iski melkein paniikki, mutta jotenkin sii selviydyin ja lähdimme hieman puolenpäivän jälkeen kävelemään Saganaattorin kanssa kohti Kaapelitehdasta. Meidät oli onneksi sijoitettu viimeiseen erään, joten meidän piti olla paikalla vasta hieman ennen yhtä. Saga oli ihmeissään koirien määrästä, kun saavuimme perille. Toki minäkin olin yhtä ihmeissäni - olihan tämä ensimmäinen kertani koiranäyttelyssä (en ole koskaan aiemmin ollut edes katsojana mukana). Onneksi pian paikalle saapui Sagan kasvattaja Jaana (S meillä sijoituskoirana) ja sain jopa takin riisuttua päältäni :-) Sitten asetuimmee meidän kentän viereen istuskelemaan ja touhua kummastelemaan. Saga oli niin hämillään koiramäärästä, että oli yllättävän rauhallinen tarkkaillessaan menoa ympärillään.

Pian Arikin saapui paikalle. Juttelimme
ja odotimme vuoroamme. Minun jännitykseni alkoi vähitellen laueta, kun katsoin mallia muista esittäjistä ja näin muutamien koirien hangoittelevan vastaan. Noin tunnin odoteltuamme oli vihdoin meidän vuoromme. Tuomari otti meidät heti alussa oikein ystävällisesti vastaan ja jännitykseni lieveni entisestään. Kiersimme Sagan kanssa ensin kehän ympäri ja sitten menimme edestakaisin, kunnes jäimme seisomaan tuomarin eteen. Saga totteli todella upeasti ja seisoi kauniisti. Kuulin tuomarin kehuvan Sagaa ja olin Sagasta todella ylpeä. Tuomarin ensin arvioitua Sagaa pöytänsä takaa tuli hän lähemmäs tarkastelemaan pikkuista. Minä tein aloitteen Sagan nostamisesta pöydälle, jotta tuomarin ei tarvinnut kyyristyä tutkimaan Sagan hampaita. Tuomari jutteli mukavia ja kysyi minulta, miten ihmeessä olimme keksineet näin mukavan rodun...ja lopuksi hän sanoi meidän ansaitsevan kunniapalkinnon. Hämmentyneenä ja suoristuksesta tyytyväisenä otin vastaan arvostelulomakkeen ja saamamme ruusukkeet sekä kaikille jaetun ruokalaatikon mukaani ja menimme Jaanan luo lukemaan arviota, joka oli varsin mairitteleva :-) Eli hienosti sujui Sagan ensiesiintyminen!!!

Minä olin valmiina lähtemään , mutta sitten Jaana valisti meitä, että Saga pääsee jatkamaan ryhmäkehään ollessaan rotunsa paras - vaikkakin ainoa edustaja. Niinpä jäimme odottamaan. Jaana lupautui esittämään Sagan siellä ja he harjoittelivat hieman yhteisesiintymistä odottaessamme vuoroamme. Odottaessa meni aika kauan, mutta vihdoin oli kakkoskehän vuoro. Saga ja Jaana esiintyivät yhdessä todella hienosti, mutta jostain syystä tuomari ei enää valinnut Sagaa neljän parhaan joukkoon. Hieman oli pettynyt olo, mutta todella upeasti eka näyttely meni!!!

Kotiin päästyämme Saganaattori hotki hieman ruokaa ja painui suoraan häkkiinsä nukkumaan. Ei mennyt minuuttiakaan, kun päivän tohinasta väsynyt pikkuneiti kuorsasi ja näki varmaan unia ihmeellisen päivän tapahtumista :-)




Tänään otimme vielä muutaman poseerauskuvan Sagasta palkintojensa kanssa.



ps. viime viikolla sattui koirapuistossa hassu tapahtuma: Saga hyppäsi Piku-Schäferin isännän syliin penkille. Piku, joka tykkää Sagasta muuten varsin paljon, ei ollut tästä mielissään vaan tuli ja nappasi Sagaa pannasta kiinni ja kuljetti Sagan kauemmas. Saga ei ollut tästä moksiskaan vaan oli kohta jo nuolemassa Pikun rähmiä pois :-)

1 kommentti: