tiistai 23. kesäkuuta 2009

Pihakoiran kaupunkikesäpäiviä

Eilen ja tänään on ollut hieno ilma ja olemmekin ulkoilleet paljon. Maanantaina raahasin kansituolini vintiltä pihalle ja vietimme Sagan kanssa monta tuntia lekotellen pihalla. Seuraamme liittyi jossain vaiheessa Aldon perheenjäsen Niklas. Niklas tykkää Sagasta näköjään aika lailla, sillä hän on tutustunut pihiksiin jopa netissä. Eli Niklas osasi vastata kävelyllä vastaan tulleen pikku-terrierin (jonka Saga selätti) isännälle, kuinka paljon pihiksiä on Suomessa ja minkä kokoinen Sagasta tulee aikuisena :-)

Eli olemme ulkoilleet pihalla ja lähiympäristössä. Sisällä kotona on sitten uni maistunut. Ari unohtelee alusvatteitaan usein
lojumaan lattialle ja Saga onkin (yllättäen) tykästynyt niiden tuoksuun: Yölläkin Saga saattaa käydä pienellä jaloittelulla ja torkahtaa hetkeksi Arin alushousujen päälle. Ja aamulla Arin sukat usein löytyvät joko pesäkolosta tai rinsessan löhötyynyltä (joka on aseteltu niin, että S voi nukkua aamupäivällä unet huoneessaan auringon lämmittäessä lattiaa).


Tänään reilu 10-viikoinen, jo hurjasti kasvanut (painoa jo n. 3 kiloa), Saga sai matokuurin. Se maistui hyvin maksamakkaralla höystettyjen papanoiden kera. Kahden viikon päästä sitten S saa ekan rokotussarjan.

Olemme ulkoilleet monta kertaa ja tutustuneet mm. naapuritalon 11-viikkoiseen Jackrussellin pentuun Jackieen. Jackie seisoi paikallaan tyynen itsevarmana Sagan pomppiessa ympärillä. Jackie oli kuitenkin eka koira, jonka kanssa tutustumista S ei aloittanut alistumiseleellään vaan meni reippaana nuuskimaan. Hetken päästä Sagan kiinnostus sitten hieman katosi, kun toinen ei juurikaan noteerannut Sagaa. Sitten vasta Jackien kiinnostus heräsi. Muutama kunnon räyhähdys Jackieltakin pääsi, mutta oikein sopuisina uudet kaverukset jatkoivat matkaa.

Saga oli tänään myös reilun tunnin yksin kotona minun käydessäni ostoksilla - tai Ari piipahti hakemassa Golf-kamat välillä jättäen näköjään työhuoneen oven auki - ja silti mitään ilkeyksiä ei oltu tehty. Kyllä Saga on aika kiltti. Kotiin palaessani S vaikutti hetken hieman alakuloiselta, mutta pian jo torkuttiin yhdessä päät samalla tyynyllä :-)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti